Fujifilm XF 70-300mm

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR är ett utomordentligt objektiv som kombinerar lätt konstruktion med utmärkt bildkvalitet.

Objektivet är utformat för att ge fotografer enastående bilder och erbjuder en mängd olika möjligheter för olika typer av fotografering, t.ex. landskapsfotografering, sport och natur.

Dess kompakta och lätthanterliga konstruktion, i kombination med vädertålighet och kompatibilitet med telekonvertrar, gör det till ett mångsidigt verktyg för dem som vill kunna fånga bilder på avstånd.

I jämförelse med XF 100-400 mm, utmärker sig XF 70-300 mm genom sitt rimliga pris och dess låga vikt, vilket gör det till ett utmärkt val för backpacking eller vandring.

Även om objektivet är kompakt kompromissar det inte med sin prestanda, utan levererar imponerande resultat som kan mäta sig med de större och tyngre objektiven.

Viktiga saker att ta med sig

– Lätt och kompakt design
– Mångsidigt zoomomfång för olika typer av fotografering
– Utmärkt byggkvalitet och tåligt mot väder och vind
– Kompatibilitet med Fujifilms telekonvertrar

Översikt

Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WR objektiv, som släpptes i januari 2021, erbjuder ett lätt och kompakt alternativ för fotografer som söker ett mångsidigt zoomobjektiv med bra bildkvalitet och väderbeständiga egenskaper. Med en vikt på endast 588 gram är det här objektivet lätt att hantera och passar för många olika ändamål.

Byggkvaliteten och den vädertåliga designen garanterar hållbarhet och skyddar mot väder och vind, så att fotografer tryggt kan fotografera under krävande förhållanden. XF 70-300 mm objektivet är utrustat med en linjär motor som ger snabb och tyst autofokus, så att fotograferna kan ta exakta och skarpa bilder. Objektivet har också en fokusbegränsningsbrytare och bländarbrytare på objektivet, vilket underlättar för snabba och smidiga finjusteringar.

Zoomlåset vid 70 mm-läget hindrar dessutom oavsiktlig zoomning och säkerställer stabilitet och konsekvent brännvidd. Med optisk bildstabilisering (OIS) hjälper objektivet till att minimera skakningar och möjliggör handhållen fotografering med längre slutartider, vilket ger skarpare bilder. XF 70-300 mm är kompatibelt med telekonvertrarna XF 1,4x TC WR och XF 2x TC WR, vilket ytterligare ökar dess räckvidd och mångsidighet.

Specifikationer

De viktigaste specifikationerna för Fujifilm XF 70-300 mm objektiv inkluderar ett maximalt bländarvärde på f/4-5,6, en vikt på 588 g, och kompatibilitet med telekonvertrar för utökad räckvidd.

XF 70-300 mm är ett relativt lätt objektiv jämfört med andra zoomobjektiv i samma klass. Detta gör det till ett mycket mångsidigt alternativ för fotografer som letar efter ett smidigt och lätthanterligt objektiv.

Brännviddsomfånget på 70-300 mm ger gott om räckvidd för att fånga motiv på olika avstånd, vilket gör det lämpligt för landskapsfotografering, utomhussporter och andra genrer som förutsätter att man kan zooma in på avlägsna motiv.

Kan Fujifilm XF 70-300mm objektivet användas med andra Fujifilm kamerahus?

Ja, Fujifilm XF 70-300mm objektivet kan användas med andra Fujifilm kamerahus. Det är kompatibelt med ett brett utbud av Fujifilms X-seriekameror.

Är det någon skillnad i autofokusprestanda mellan Fujifilm XF 70-300mm och XF 100-400mm objektiven?

Autofokusprestanda är en viktig faktor att ta hänsyn till när man jämför objektiv. När det gäller Fujifilm XF 70-300mm och XF 100-400mm objektiv finns det en anmärkningsvärd skillnad i autofokusegenskaper.

XF 70-300 mm objektivet använder en linjär motor som ger snabb och tyst autofokus. Detta gör det väl lämpat för att fånga snabbrörliga motiv vid utomhusfotografering av fältsporter eller vilda djur.

XF 100-400 mm har å andra sidan ett linjärt fyrmotorssystem som ger ännu snabbare autofokusprestanda. Detta är särskilt fördelaktigt för att fånga snabba motiv.

Den förbättrade autofokusprestandan hos XF 100-400 mm gör det till ett förstahandsval för proffs och entusiaster som kräver högsta precision och snabbhet i sin fotografering.

Medan XF 70-300 mm objektivet ger fullgod autofokus, tar XF 100-400 mm objektivet det ett steg längre. Det levererar exceptionella autofokusfunktioner som tillgodoser de behov som krävande fotografer har.